Senaste nytt

2023

22. novmeber 2023 - Henrik Marx

BREAKING - Första helkropps LED solarierna!

Spännande nyheter från våra partners Ergoline och MegaSun

Som medlemmar i en liten inbjuden skara har vi precis blivit introducerade för både Ergoline och Megasuns erbjudande för framtida solarier som uteslutande använder LED-teknik. Båda modellerna väntas komma ut på marknaden under våren 2024. 


Väldigt olika bud
De två konkurrerande varumärkena kommer med väldigt olika förslag på hur framtidens LED-solarium kommer att se ut. Ergoline bygger vidare på den välkända designen från Lightvision-serien, medan Megasun presenterar en djärv och futuristisk design som bara möjliggörs av den nya LED-tekniken.


WIN-WIN teknisk lösning

Gemensamt för dem är att de erbjuder både gästen och soloteksägaren en rad fördelar. Gästen upplever att kunna välja precis den behandling de vill ha vad gäller UV-spektrum och intensitet. Behandlingen kan även avnjutas i en tystare miljö till följd av det minskade behovet av ventilation, eftersom LED-tekniken utvecklar betydligt mindre spillvärme.


Fördela för soloteksägaren
För framtida ägare av ett LED-solarium är fördelarna betydande:

• Lägre strömförbrukning - ca. 3,5 kWh i en UV-typ 3 från MegaSun (Ergoline ca 6 kWh). Detta måste jämföras med typiskt 12-15 kWh i konventionella solarier. Besparingar på 70 % är ofta realistiska!

Alltså möjlighet till fler solarier utan dyr utbyggnad av elinstallationen
Minskat behov av ventilationssystem - MegaSun K11 behöver ingen anslutning alls!
• Inget behov av rörbyta - LED UV-B kan dock förväntas ha en livslängd på ca. 5 000 timmar, varefter de byts ut. UV-A LED mellan 12-15 000 timmar och kommer förmodligen inte behöva bytas ut under solariets förväntade livslängd.
• Effekten är optimal från första sekund - till skillnad från konventionella lysrör, som vanligtvis tar några minuter för att uppnå optimal effekt.

I synnerhet i Sverige kommer detta att vara en betydande fördel, eftersom LED-solariumet kommer att leverera exceptionella solningsresultat i UV- typ 3  inom den satta gränsen på 15 minuter.

 

FULL BODY LED FACTS

Vad?
Teknik baserad 100% på LED.

Inga HP- eller LP lysrör.

K11 Air från KBL har t.ex:
• 2010 x UV-A LED

• 552 x UV-B LED

• 4800 x Nano Beauty Light LED

Strömförbrukning i UV-typ 3 : Max 3,5 kWh. (Ergoline Elements ca. 6,5 kWh)

Vem?
De två tyska märkena Ergoline (JK-International) och MegaSun (KBL).


Namn?

Ergoline Elements™

K11 Air SUNFINITY


När?

Båda modellerna väntas komma ut på marknaden under våren 2024.


Priset?
Priset kommer att motsvara den höga prestanda och kvalitet, och förväntas ligga på mellan 1,1 och 1,3 miljoner svenska kronor.

Vill du veta mer?

Vill du vara bland de första att erbjuda helkropps LED-solarier till dina kunder, kontakta oss nu och hör om möjligheterna.

Kontakta oss gärna här

KBL K11 AIR
K11 - AIR version
K11 - AIR version
K11 - AIR version

KBL K11 AIR™

KBL K11 i två versioner

K11 finns i två versioner. AIR, som är avbildad med integrerad ram, samt en modell utan ram, om t.ex. kabinhöjden är inte tillräcklig.

10. november 2023 - Henrik Marx

Hard talk!

Ryktet om vår död är mycket överdrivet...

Under våren och sommaren drabbades företaget bakom Ultra Tan av det som ofta kallas "The Perfect Storm". En kombination av omständigheter gjorde att vi inte såg någon annan möjlighet än att ansöka om konkurs.

Händelserna tog fart när två kunder, oberoende av varandra, men samtidigt, inte kunde betala order för ett stort ensiffrigt miljonbelopp.

Samtidigt bröt en affärspartner ett tydligt avtal om att alla betalar sin del - och en konkurs var oundviklig.

Konkursen kom snabbt och oväntat på baksidan av en positiv utveckling, där vi hade lyckats utveckla och stärka relationerna med både leverantörer och inte minst våra svenska kunder, som i 2022 gjorde 50% fler affärer med oss ​​än tidigare.

Det är stödet vi vill tacka för, och som ger oss mod för framtiden i Sverige!

Slösa aldrig bort en bra kris

Nu är vi tillbaka för fullt. Redo att stärka och utöka partnerskapet med de många som visat oss sitt förtroende. Allt är inte sig likt – "slösa aldrig bort en bra kris" - men kärnan – erfarenhet och kunskap – är oförändrad!

 

Information

Ultra Tan™

är ett registrerat varumärke. Företaget bakom Ultra Tan grundades 2022 och heter

XITO Sweden AB

Vill du veta mer?
Kontakta oss gärna här

1. november 2023 - Henrik Marx

Future•Now  

Får vi presentera... en JEWEL från framtiden!

Ädelsten, som förvandlas till juveler, skapas cirka 200 km under jordens yta. Processen tar flera miljoner år. För en kort tid sedan bjöds vi in ​​till dopet av en ny ädelsten: JEWEL från VDL-Hapro!

Avtäckningen ägde rum på VDL-Groep's imponerande huvudkontor i Einhoven, Nederländerna, där vi, som en del av en liten exklusiv skara, kunde bevittna avtäckningen av ett nytt solarium som intensivt använder den allra senaste LED tekniken. 

Utvecklingen har pågått, om inte i miljontals år, men tillräckligt länge för att vi kan avslöja att vi var inbjudna till en blick in i  Future•Now!

Vad

JEWEL EQ45

Nytt solarium som intensivt använder ny LED-teknik.

100 % tanning performance...

- 50 % energibesparing!

När

Klar för leverans nu. Läs mer här!

NYHETER OCH ERBJUDANDEN

Var bland de första...

Med en gratis prenumeration på vårt nyhetsbrev är du alltid uppdaterad och bland de första som får viktig information och specialerbjudanden.

Gratis prenumeration 

Beställ här

Ring och maila

Skicka ett meddelande så återkommer vi till dig inom kort.